Днес там се провежда „Доган сарай бийч фестивал”

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган изненада плажуващите на „Росенец”, като се появи ненадейно. Доган беше сам.

Разговорът се проведе през живия плет на имението му, а почетният председател на ДПС беше на една ръка разстояние от участниците в днешния плаж. Доган изслуша организатора на днешния „Доган сарай бийч фестивал” Асен Бонджев, като видимо изглеждаше усмихнат и благоразположен, предаде Дарикнюз.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Той кимаше на мъжа, който говореше, че всички просто искат да живеят законно и добре, и искат бъдеще за България заедно - българи, турци, роми.

Видео: БГНЕС

Доган слушаше внимателно и отговори "Желая ви успех". Той кимаше одобрително и отговаряше "Добре", а накрая помаха с ръка преди да се прибере към къщата си.

През това време други протестиращи се приближиха и взеха да викат "оставка" по адрес на правителството, премиера и главния прокурор.

Доган им прати и кошница със сладоледи. 

В парк "Росенец" под лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган се провежда фестивал под мотото „Искаме Доган да уволни Борисов”. Организаторите твърдят, че целта им е да покажат, че има гражданско общество и да вдъхнат кураж на протестиращите.

Проявата започна със събиране на камъни от плажната ивица, с която изградиха пирамида.

 

Поредна акция на Христо Иванов в парк „Росенец“

„Този фестивал е символ на силата и победата на гражданското общество, защото допреди 3 месеца тук и дрон не можеше да прелети. Това беше може би най-охраняваната точка в България”, каза организаторът Асен Бонджев.

„Трябва да се променят правосъдната система и Изборният кодекс, за да не влизат едни и същи партии постоянно. Искаме електронно правителство и гласуване”, коментира Стамен Симеонов.

Връщат пътя до плажа „Росенец” на Община Бургас

Протест за парк "Росенец" в Бургас

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.