Той влиза в предизборната кампания с явна преднина пред Доналд Тръмп

Кандидатът за президент на Демократическата партия Джо Байдън прие официално номинацията. В речта си пред Конгреса той заяви, че Тръмп е хвърлял тъмнина над Америка твърде дълго. Бившият вицепрезидент каза още, че съперникът му е отприщил много гняв, страх и разделение.

Цяла седмица демократите очакваха този момент. Джо Байдън призова за обединен фронт, който да победи Доналд Тръмп на изборите през ноември.

„Нашият настоящ президент се провали в най-основното си задължение към народа. Той не успя да ни предпази, не успя да предпази Америка. А мои сънародници, американци - това е непростимо”, заяви Байдън.

С речта му завършва 4-дневния национален виртуален конгрес на Демократите, по време на който някои от най-популярните им лица подкрепиха бившия вицепрезидент и подложиха на остри критики Тръмп. „Доналд Тръмп не се разви на поста, защото не може”, каза Барак Обама.

„Доналд Тръмп е грешният президент за тази страна”, коментира Мишел Обама.

„Провалът на Доналд Тръмп ни струва животи”, категорична бе Камала Харис.

Демократите и Байдън призоваха умерените избиратели и дори републиканците да ги подкрепят. „Америка не е просто сбор от противоречащи си интереси, червени и сини щати. Ние сме много повече от това. Ние сме много по-добри от това”, заяви Джо Байдън.

Демократите казаха на избирателите си, че сега е моментът за действие. „Това е нашият момент, това е нашата мисия. Нека историята да може да каже, че краят на този епизод на тъмнина е започнал тук, тази вечер, когато любовта, надеждата и светлината се обединяват в битката за душата на нашия народ”, каза Байдън.

Сега е ред на Конгреса на Републиканците, на който Доналд Тръмп също ще приеме номинацията за кандидат за президент.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.