От следващата седмица отварят училищата в Англия и Уелс

Във Великобритания успоредно със завръщането на децата следващата седмица в училище правителство подема кампания за насърчаване на хората да се завърнат по работните си места.

Доц. Кунчев: Когато има ваксина срещу COVID-19, тя ще е безплатна

Работодателите, които имат персонал, който работи вече месеци наред от вкъщи, ще бъдат призовани да дадат всички гаранции, че е безопасно завръщането на хората по работните им места и че са взети всички мерки в борбата с разпространението на COVID-19. Кампанията ще се води основно чрез регионалните медии. 

От правителството побързаха да уточнят, че кампанията не означава, че онези, които продължават да работят от домовете си, са изложени на по-голям риск да загубят работата си. Директорът на Камарата на британската индустрия Карълайн Феърбеърн предупреди тази седмица, че финансовите центрове могат да се превърнат в „призрачни градове“, ако премиерът не направи нещо повече за насърчаване на служителите да се върнат в офисите. 

Маските стават задължителни навсякъде в Париж

Министърът на бизнеса в сянка Луси Пауъл обаче критикува кампанията като заяви, че „никой не бива да бъде принуждаван да избира между неговото здраве и неговата работа“. 

От следващата седмица отварят училищата в Англия и Уелс, което също би трябвало да насърчи завръщането на родителите на работа.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.