Те нямат право и да разпространяват шеги на тема коронавирус

Във Великобритания бяха въведени нови правила за поведение на учениците, които забраняват умишленото кашляне и шеги на тема коронавирус, пише БГНЕС.

Те рискуват да получат дисциплинарно наказание, ако нарушат правилата. Преди отварянето на училищните врати утре родителите и учениците бяха запознати с новите строги правила за поведение и изискванията за социално дистанциране. Ако нарушат някои от правилата, предназначени да намалят риска от инфекция, децата може да бъдат отстранени от училище и да бъдат изпратени вкъщи.

СЗО: Швеция е пример за справяне с коронавируса

Едни от най-строгите правила са въведени в Академията „Арк Александра” в Хейстингс, Източен Съсекс. Директорът на учебното заведение Джером Скаф очерта новите „червени линии“ за поведение по време на пандемия от коронавирус. Умишлено или злонамерено кашляне и кихане, шеговити и неподходящи коментари или изказвания, свързани с коронавируса, умишлен физически контакт с друго лице, многократно неспазване на инструкциите може да доведат до отстраняване на ученика от учебния процес за определен срок от време.

СЗО: COVID-19 нанесе удар върху здравните системи в почти всички страни

Сериозни дисциплинарни последици ще има за всеки ученик, който „умишлено игнорира или отказва да спазва инструкциите, свързани с режима на хигиена и социалното дистанциране“. В подобни случаи родителите следва да очакват, че детето им може да бъде изключено от училище.

Отправят се препоръки за облеклото, като изискването е дрехите да се перат всеки ден, а ученикът да носи със себе си достатъчно количество вода, тъй като няма да може да си налее такава в училище.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.