Ще успее ли ГЕРБ да събере 120 подписа, за да стартира дебатът за нова конституция?

Ще успее ли ГЕРБ да събере 120 подписа, за да стартира дебата за нова конституция. Това е основният политически въпрос днес.

„Вярвам, че ще ги съберем. Доколкото разбрах, е имало преговори и с коалиционните партньори. Надявам се до края на деня да имаме необходимите подписи”, каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Ще събере ли ГЕРБ подкрепа за проекта си за нова конституция?

Той добави, че всеки има право да протестира. „Надявам се хората да бъдат разумни и да не изпълнят указанията на самоназначили се лидери на протеста”, каза още Биков.

Според Александър Сиди от ВМРО преговорите с ГЕРБ протичат добре. „Покрили сме 2/3 от текстовете и нашите партньори от ГЕРБ имат съгласие с тях. Останаха две изключително важни за нас обаче точки, които сме сложили на масата и преговорите ще дадат резултат”, допълни още Сиди.

Кръстина Таскова от ВОЛЯ посочи, че партията няма да участва в събирането на подписите за нова конституция и ВНС. „Ние сме последователни в своята позиция и оставаме на мнение, че в момента на България й трябват велики българи, а не Велико народно събрание”, поясни Таскова.

ВОЛЯ няма да участва в събирането на подписите за нова конституция и ВНС

Христо Проданов от „БСП за България” обясни, че подкрепят протестите, призова обаче те да бъдат мирни. За дебата за нова конституция той посочи: „Дори и да се съберат тези 120 подписа, при положение, че ДСП обяви, че няма да гласува за свикване на ВНС, за което трябват 160 гласа, е практически невъзможно да се свика”, допълни Проданов.

Повече гледайте във видеото. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.