Протестиращите разпънаха палатки на "Орлов мост"

Недоволни отново блокираха центъра на София. Без ескалация на напрежението започна протестът, традиционно в 20 часа. Полицията направи жест към тях и се оттегли, за да могат протестиращите да застанат спокойно на булеварда. Хората им отговориха с ръкопляскане. Така "Триъгълника на властта" отново бе затворен за движение. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

А към 22 часа протестиращите се оттелиха към площад "Орлов мост", където отново разпънаха палатки. След края на протеста те ще бъдат оставени символично отстрани. Протестиращите поставиха и контейнери за боклук на ключовото столично кръстовище. 

А полиция откри коктейли "Молотов" около входа на Археологическия музей. По информация на NOVA и тази вечер се е стигнало до арести, задържани са хора с боксове.

 

 

Без напрежение започна и вечерта в сряда, но часове по-късно площад „Независимост” се превърна в бойно поле.  Част от протестиращите започнаха да замерят полицията с бомбички, бутилки и всякакви подръчни материали. 

Протестиращи блокираха за кратко площад „Независимост” (ВИДЕО+СНИМКИ)

А днес имаше нов опит за блокада още сутринта на площад „Независимост”. Стигна се до ново напрежение между протестиращи и полиция. Малко след 10.30 часа сутринта протестиращите отново излязоха на жълтите павета пред сградата на Народното събрание.

Повдигнаха обвинения на 34-ма от задържаните при протеста в София

 

 

Полицията се опита мирно да убеди протестиращите да се оттеглят на тротоара пред президентството. Не успя. При сблъсъка между полицията и протестиращите една жена падна на жълтите павета.  По-късно на място беше извикан екип на "Спешна помощ", който я отведе в болница. А друга от протестиращите припадна.

126 задържани на протестите в сряда, 62 са с криминални регистрации

За втори път екип на "Спешна помощ" се отзова на сигнал на протестиращите. А част от тях се хванаха за ръце, за да не допуснат полицията да ги изтласкала по-навътре в пространството около Фонтана пред Президенството.

 

 

А след премахването на блокадата във Варна и днес в морския град бе организиран протест и шествие. То стартира от Община Варна и се насочи към основните булеварди и улици в града. По-късно те спряха и пред областната управа, скандирайки "Оставка". Шествието стигна до областната дирекция на МВР в града, протестиращите освиркаха сградата, след което се насочиха към общината. Не се стигна до ескалация на напрежението или да инцидент.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.