Трима от тях са обвинени за причиняване на телесна повреда на полицаи

Повдигнаха обвинения на 34-ма от задържаните при протеста в София за извършени престъпления от общ характер, съобщават от прокуратурата. От тях за хулиганство са привлечени 30 души.

126 задържани на протестите в сряда, 62 са с криминални регистрации

Деянията по своето съдържание се отличават с изключителна дързост и включват хвърляне на различни предмети - самоделни взривни устройства, стъклени бутилки, камъни и павета по посока на служители на МВР, неизпълнение на разпореждания и оказване на съпротива срещу полицаи, изпълняващи задълженията си по опазване на обществения ред, сочат от прокуратурата.

6 кв. метра изкъртени жълти павета по време на вчерашните протести

Трима са привлечени към наказателна отговорност за причиняване на телесна повреда на полицейски служител, като на едно от тях е повдигнато и обвинение за хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост. Един е привлечен освен към наказателна отговорност за хулиганство, и за отправяне на закани с убийство.

НОЩ НА СБЛЪСЪЦИ В СОФИЯ: Десетки ранени полицаи и протестиращи

40 са задържаните за 24 часа след протеста в София в сряда, трима от тях са криминално проявени. До 15,30 часа в четвъртък са образувани 24 бързи производства и едно досъдебно производство.

СДВР: В една от палатките намерихме коктейл „Молотов” (ВИДЕО)

До 15,30 часа днес 24 души са задържани за срок до 72 часа.  Предстои в следващите дни да бъдат изготвени и внесени искания до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на всеки един от тях. На останалите обвиняеми е определена мярка за неотклонение „гаранция в пари“ или „подписка“.  Спрямо 14 души са предприети действия по реда на Указа за борба с дребното хулиганство, като материалите са внесени в СРС. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.