„Реални животи приключват на пътя, трябва да го осъзнаем”, заяви инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция”

„От началото на месеца са станали 141 тежки пътнотранспортни произшествия. При тях има сериозно ранени и загинали хора. 168 души са пострадали, 16 са загинали за 7 дни. Цифрите са притеснителни  Реални животи приключват на пътя, трябва да го осъзнаем”. Това заяви на брифинг инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция”.

„В момента тече операция, която ще цели насищане на полицейски екипи по пътищата. Всички средства за контрол на скоростта са на терен и работят. Нашите служители ще подпомагат движението в невралгичните точки”, каза още той.

По думите му в района на тунел „Витиня” още от обяд днес са отчетени големи задръствания. „Предприемаме действия, за да няма задръствания и да не се създават предпоставки за инциденти”, посочи той.

„Констатираме изключително много нарушения. Цифрите на проверените растат, растат обаче и тези на наказаните”, заяви още инспектор Близнаков.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.