Протестиращите блокираха възлови кръстовища

65-тата вечер на антиправителствени протести. И днес недоволни се събраха в центъра на София, за да поискат оставката на кабинета и главния прокурор.

Тази вечер протестиращите обградиха сградата на БНТ и прещнаха гостуващата там социален министър Деница Сачева.  Движението в центъра на София се осъществяваше спокойно до 20 часа. След това обаче кръстовището на площад „Независимост” беше блокирано.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Към 21.30 часа протестиращите се отправиха и на традиционното си шествие към "Орлов мост", където също блокираха движението. След това се отправиха пред сградата на БНТ, където гост бе социалният министър Деница Сачева. Тя беше посрещната от протестиращите, които я обвиниха в кражби. Стигна се до намеса на полицията, която избута протестиращите, за да бъде изведена  министърката.

"Хората имат право да протестират, имат право да са недоволни. Но има и такива, които не подкрепят протестите, трябва да се уят и техните гласове", заяви пред журналисти тя.

 

А втората национална демонстрация в четвъртък премина при изключително засилени мерки за сигурност, но без ескалация на напрежението.

Докъде ще стигне недоволството и къде ще ни отведе?

Полицаи на контролните пунктове към площад „Независимост” посрещнаха хората на вечерния протест. Така, всеки от протестиращите мина щателна проверка.  Целта – да не се повтори нощта на 2-ри септември. По данни на организаторите,  снощи в София е имало хора от над 40 града.

А в 64-тата нощ, триъгълникът на властта беше осветен от телефоните на протестиращите. Така те искаха да покажат колко са многобройни. Част от хората носеха и огледални  щитове, насочени към служителите на реда.

МИРЕН ПРОТЕСТ: Без провокации в 64-ия ден на недоволство

До сблъсъци с полицията не се стигна. На площада пристигнаха и  няколко футболни агитки. Ескалация на напрежението обаче нямаше. Блокада  имаше за кратко на „Орлов мост”. Преди полунощ движението навсякъде в София беше възстановено.

 

 

А вицепремиера Красимир Каракачанов отправи остро обвинение. Според него на протестите имало хора, които били платени.

ВТОРИ НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ: Недоволни окупираха площада пред НС (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Искате ли да ви кажа тарифите в София – 30 лв. за обикновен статист,50 лв. за статист с плакатче. За тия момчета, които скачат на полицията – 100 лв., За тези, които влизат в бой с полицията – 300 лв. 500 лв. за тартор на група от 10 души”, заяви той.

Репортери: Ивелина Драгнева, Стоян Нешев.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.