Образите на държавните мъже се появиха върху дувара на една от къщите

За първи път от много време насам премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев застанаха рамо до рамо. Това се случи на един от дуварите в хисарското Старо Железаре - прочуло се като най-артистичното село у нас.

Образите на държавните мъже се появиха върху дувара на една от централните къщи. Идеята е да се съберат на едно място строителите на съвременна България.

„Има доста сатира, малко горчива, както си е сатирата. Има и малко хумор, шега. Има закачка, но основно идеята е въпросът: Ще построят ли нещо или няма да построят?”, коментира Венцислав Пирианков.

„Нали тук в нашето село всички строят нещо. Бойко Борисов държи мистрия и тухла, а Румен Радев лопата. Това, което има всеки тук в своя двор на село”, обясни Катерина Пирианкова.

Така за един месец на стената до Бойко Борисов и Румен Радев се наредили Георги Димитров, Тодор Живков, Жельо Желев, Симеон Сакскобургготски, Жан Виденов.

Полски студенти рисуваха известни личности по дуварите на село Старо Железаре

Стенописът е най-обсъжданата тема в селото. Там от дуварите на над 100 къщи надничат образите на световноизвестните личности. Нарисувани са от двамата художници и от група студенти от Полша, които вдъхват нов живот на Старо Железаре.

Селото стана известно по целия свят именно с изображенията на политици, певци и актьори, които позират редом с българските баби и дядовци.

Си Ен Ен, Би Би Си и „Ню Йорк Таймс" показаха баба Велика как си хортува на седянката с английската кралица.

„Дадоха ме по целия свят. И всички хора ми казват, че хубава съм направена”, заявява тя.

А вече сред световноизвестните личности в село Старо Железаре  намериха своето място и българските политици.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.