„Има стабилен наплив, мястото е притегателен център”, сподели директорът

Дори по време на пандемията най-старото българско училище във Великобритания посреща децата на нашите сънародници в Лондон. С неговия директор разговаря Диана Найденова.

„Хората в британската столица са леко притеснени, но и дисциплинирани. Готвим се за по-тежки мерки. В часовете, когато учениците отиват или се връщат има специални автобуси само за тях. Организират се сериозни мерки”, обясни директорът на училището Снежина Мечева.

Тя каза, че се полагат усилия, за да се спазват предписанията. „Взели сме много стриктни мерки – повече от действащите в английските училища”, посочи Мечева.

Малък е броят на отказалите от посещение в училището ученици. „Има стабилен наплив от деца, които искат да се обучават присъствено. Те идват, защото мястото е притегателен център. Идват от носталгия и с желание за контакт с родното. Нашите училища са домове по България”, сподели още директорът.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.