Полицията използва шокови гранати

Отново напрежение и масови арести в Беларус. Десетки хиляди излязоха по улиците на Минск. Те организираха акция под надслов "Алтернативна клетва на президент".

Хората обявиха президента Александър Лукашенко за самозванец. Повече от 200 души са били задържани от полицията и от отряди  маскирани мъже. На места, властите са използвали срещу демонстрантите шокови гранати.

Президентът Лукашенко се опитва да прекрати със сила, заплахи и обещания митингите срещу управлението си, които продължават вече 2 месеца.

Колесникова призова протестиращите: Не се отказвайте от борбата срещу Лукашенко

"Имаме Координационен съвет, който е готов да преговаря с властите за оставката на Александър Лукашенко. И от чужбина искат да помогнат. По някаква причина обаче, той си мисли, че стои над това”, каза Иля, протестиращ в Минск.

"Честно казано, ние всъщност искаме мир. Искаме да има начин да стане без насилие. Накрая да разберат, че старата Беларус - уплашена и търпелива, вече я няма”, коментира Роман, който също е сред протестиращите в Минск.

Водни оръдия срещу демонстранти и арести в Минск (ВИДЕО)

Масови арести на протестиращи в центъра на Минск (ВИДЕО)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.