Напукани къщи и разбити улици в селото

За разбити улици и напукани къщи ни сигнализираха хората от село Студена. Причината – преминаващи по цял ден камиони под прозорците на хората.

Тежкотоварните автомобили са от завод за бетонови изделия, намиращ се в близост до селото. Местните са готови и да излязат на протест.

„Камионите излизат на работа около 4 часа сутринта. Когато преминават цялата ми къща се тресе”, разказва потърпевша.

Протест в столичния квартал "Малашевци" заради шума и замърсяването

Други протестиращи казват, че дори керемидите им се разместват. Казват, че са подавали многобройни сигнали до всички институции. Обясняват, че улицата е правена за тежкотоварни автомобили до 4 тона, минаващите сега били в пъти по-тежки.

 

 

„Ситуацията е сложна. С всички други камиони тя е овладяна. Тази фирма обаче се намира в средата на селото и няма как да се случи. Аз разбирам хората. Имам уверението на фирмата, че улицата ще бъде поправена за нейна сметка”, казва кметът на село Студена Радослава Ангелова.

Огромен поток от тирове тормози няколко села

Директорът на фирмата инж. Емил Ангелов обеща, че улицата ще бъде оправена, а канализацията изчистена. Той добавя, че алтернатива няма, защото не съществува обходен маршрут.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.