Кози и крави продължават да предизвикват катастрофи в столичния квартал

Тема с продължение. Кози и крави продължават да предизвикват катастрофи в столичния квартал „Кремиковци”. В края на миналата седмица разказахме за случая. След репортаж на NOVA реакция от институциите още няма. Хората заплашват да затворят  „Ботевградско шосе”, за да се задействат държавните органи.

Местните жители изпратиха до NOVA още клипове – на едния се вижда как няколко крави се разхождат безнадзорно по улиците около 23 часа. Получихме и снимки на последната катастрофа, която е от преди дни.

Серия от катастрофи заради крави и овце на път в „Кремиковци” (ВИДЕО)

„Претърпях инцидент в петък вечерта. На пътя излязоха две теленца. Няма знаци, неосветено е. Едното от животните пострада и остана на пътя. Никой не се погрижи за него”, разказа потърпевша.

„Останах без кравари. Те бяха бити, уплашиха се и избягаха. От Общината ми се отряза бариерата, която задържаше животните. Ако имам, вина се извинявам”, каза Недялко Костов, който е стопанин на животните.

„Това са незаконни постройки в публична общинска собственост. Кравите и биволите са без марки. Имаме заповед за изземване на общински имот. Заповедите за събаряне са готови”, заяви Лидия Донкова – кмет на район „Кремиковци”.

За тази вечер има планиран протест за 18 часа.

Още по темата гледайте във видеото. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.