Едни от най-добрите учители отвориха академия

Едни от най-добрите фотографи, признати у нас и чужбина, отвориха академия в центъра на София, където ще споделят своя опит. В първите две седмици всеки любител фотограф може да посети академията абсолютно безплатно.

Фотографията, като начин на живот – това е философията, която движи 33-годишния Димитри Стефанов от Плевен. Повече е живял в испанската столица, където завършва престижния университет за фотографи.

„Като един млад автор искам "да изям света". Искам да ходя на война да снимам, фотографията ми да е на корици, книги и това се осъществява”, споделя той.

Димитри е определен за таланта на випуска си. Негови кадри са попадали в най-известните световни book-е. Затова решава да отвори академия с още петима свои колеги.

Направленията, в които ще се обучават фотографите са пет - документална, сватбена, улична, портретна и художествена. Димитри ще отговаря за документалистиката. Един от най-известните му трудове в световен мащаб е правен в наркокомуна, гробища и плевенския затвор. Полина Илиева ще отговаря за сватбената, а Свилен Начев - за уличната фотография.

Освен забраната да се използва фотошоп, в професионалната фотография всичко е позволено, обясняват лекторите. Важна е фантазията и играта с кадрите.

Фотографите от академията не искат да се шуми много около техния проект. Затова спестяват къде е местоположението им в столицата. Но те знаят, че който се е изгубил, като артист-фотограф ще намери начин и ще ги открие.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.