По програма "София избира" гражданите ще предлагат проекти за подобряване на града

Столичната община ще има нова програма – „София избира”. Тя е на стойност милион и половина лева. В нея граждани, граждански и професионални организации ще могат в следващите три седмици да предлагат идеи за подобряване на градската среда.

В края, софиянци ще изберат с гласуване кои проекти да бъдат реализирани през 2021-ва година, а експерти на общината ще преценят доколко идеята е допустима.

„Нашата идея, по примера на Париж и други европейски градове, е за пряко участие на гражданите при избора на проекти, които да бъдат реализирани от Общината. В рамките на този милион и половина можем да финансираме един или няколко проекта. Това ще зависи от избора на гражданите”, обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова.

„В рамките на един месец – от първи ноември до края на ноември гражданите ще могат да гласуват в интернет за всички проекти, които бъдат предложени”, каза още градоначалникът.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.