Какво е да работиш в COVID-отделението от първия ден на пандемията?

20 са заразените с коронавирус медици за последните две денонощия в Пловдив. Затворено е кардиологичното отделение на една от болниците в града. Какво е да работиш в COVID-отделението от първия ден на пандемията? Какво е да лекуваш и да се лекуваш от COVID-19?

„Мотивира ни необходимостта да покажем подкрепата си към обществото именно в такъв труден момент. Не се притесняваме”, разказва д-р Денис Милков.

Нов рекорден брой заразени, над 1000 са в болница

Според него маските на закрити пространства трябва да бъдат задължителни на 100%. „Това наистина предпазва. За открити пространства въпросът е малко спорен” , казва той.

Д-р Таниел Минков вече е прекарал опасната болест.

„Започна като обикновена настина, която за съжаление не се повлия от нормално лечение. Помогнаха ми и сега съм на първа линия, за да мога да съм полезен за всички, които се срещнат със заразата”, разказва той.

Разкриха колко е струвало лечението на Тръмп от COVID-19

Допълва, че обществото ни е изправено пред нещо непознато за човечеството до този момент.

„Призванието ни е да помагаме на хората. Независимо от всичко ние трябва да сме на първа линия”, казва той.

По негово мнение маските са от изключително значение. „Ако спортуваш сам в планината наистина няма голям смисъл от маска. Но ако се събираш с голяма група от хора, дори и навън, е добре да се предпазиш и да намалиш риска”.

Повече по темата гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.