Вижте историята на Жулиета и Даниел

Младоженците поискаха вместо цветя и скъпи подаръци, хранителни продукти за хора в нужда.

Жулиета и Даниел се познават от години. Завършват Националната спортна академия „Васил Левски” в София. „Може би около година-две след магистратурата започнахме да излизаме и да се виждаме. Така станахме двойка”, казва Даниел.

Общите интереси на двамата младежи се превръщат и в основен двигател на любовта им. Около две години след първата им среща, Даниел предлага брак на  Жулиета. „Уж беше само на разходка, а всъщност ме изненада. Беше много приятна изненада”, разказва Жулиета Стефанова.

Как протичат сватбите по време на епидемична обстановка? (ВИДЕО)

Жулиета решава да предаде приятната изненада нататък. За сватбения си ден тя и Даниел не искат цветя, а храна. Не за себе си, а за самотните и изоставени хора с увреждания в Берковица. 

„Хората се включиха с много голям интерес и желание, като дори ни се обадиха да ни попитат дали искаме нещо конкретно да донесат като продукти и храна за самия Дом”, казва Даниел.

Оказва се, че помощта на Даниел и Жулиета е повече от необходима. „Тази година просто не сме имали дарения и това е добре дошло. Ще помогне много. Млади хора за първи път правят при мен специално такова дарение”, заяви Михаела Маринова – директор на Дома.

16 сватби с маски и ръкавици по време на извънредното положение в Сливен

И докато в Берковица са спокойни за зимата и предстоящите месеци, младото семейство споделя, че вярата в доброто е онова, което подхранва любовта им.

„Доброто е нещо, което може да бъде споделено и може да помогне на много други хора”, коментира Даниел.

Репортер: Николай Беремлийски

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.