Според него е време критиките да се засилят

Сенаторът републиканец Мит Ромни заяви във вторник, че светът наблюдава американската политическа сцена с "ужас" и атакува поведението на президента Доналд Тръмп преди изборите, предаде АФП.

Според Ромни е време критиките да се засилят. Този сенатор е един от малкото видни републиканци, които често критикуваха Тръмп след победата му на изборите през 2016 г.

Тръмп поднови предизборната си кампания

Сенаторът от Юта се нахвърли срещу Тръмп, но също и върху неговите противници отляво, за изместване на характера на политиката „от ожесточен дебат в подло, буйно, изопачено, изпълнено с омраза благо, което не е подходящо за никоя свободна нация - камо ли родното място на модерна демокрация. "

Ромни е единственият член на републиканското мнозинство в Сената, който гласува за присъдата за импийчмънт на Тръмп през февруари.

Макар Ромни да критикува и „гневните атаки“ от страна на демократите, той предприе необичайната стъпка три седмици след президентските избори, като подчерта колко е важно, че според него Байдън се е отказал „да се наведе толкова ниско, колкото другите“.

И имаки предвид неуспешния заговор за отвличане на губернатора на Демократическата партия на Мичиган - самата тя често е обект на яростна критика на Тръмп - той предупреди, че „бесните нападения разпалват конспираторите и хейтърите“.

Лекарят на Белия дом: Тръмп вече не представлява риск за предаване на вируса

„Светът наблюдава Америка с ужас“, каза Ромни, който загуби изборите през 2012 г. от Барак Обама.

"Много американци са уплашени за страната ни - толкова разделена, толкова гневна, толкова подла, толкова насилствена."

"Последиците от кресчендото на гнева водят до много лошо място. Никой здравомислещ човек не може да иска това", каза той.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.