Случката се разиграва в Сливен

Мъж, обявен за мъртъв, се оказа жив. Необичайната ситуация се разиграва в Сливен. След сигнал, че нямало връзка със 72-годишния човек, полиция идва на адреса му. Униформените разбиват вратата на дома му и вътре открили безжизненото му тяло.

Мъж, обявен за мъртъв, „възкръсна”

Обявяват го за мъртъв и оформят документи. След като роднини се обаждат в траурна агенция, от там започват да подготвят погребение. Скоро обаче установяват, че мъжът всъщност е жив.

„Понякога наистина трудно се установява смъртта. Има пациенти, които по различни причини могат да забавят много дишането - почти да не се чува сърдечна дейност, но не мога да кажа какво се е случило в конкретната ситуация”, твърди директорът на МБАЛ-Сливен д-р Василслав Петров.

От траурната агенция разказват, че близките на Руси дошли с издаден смъртен акт и помолили до адреса да бъде изпратен екип, който да вземе покойника.

„Преди той да бъде поставен в специална камера, колегите виждат, че нещо не е наред. Той мърда ръката и очите си. Колегите намират пулс и установяват, че човекът има жизнени функции”, разказват от траурната агенция.

Повече по темата гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.