Двама души са задържани

Разбиха модерна нарколаборатория за производство на марихуана в Горна Оряховица. Нелегалният цех е разположен в бивша фабрика за пилета. По информация на NOVA лабораторията е с невиждани размери. 

СНИМКИ ОТ НАРКОЛАБОРАТОРИЯТА ВИЖТЕ ТУК 

Сградата на бившата фабрика е била собственост на „Булгарплод”. След това е закупена от белгийски гражданин. В последните десет години помещенията в нея се отдават под наем. Именно един от наемателите е задържан, заедно с човек, също наел помещенията с площ от 3 декара. 

 

 

Гешев: Около училищата са иззети сериозно количество марихуана и дизайнерска дрога

Цяла нощ са продължили процесуално-следствените действия, проведени от полицията в Горна Оряховица.

 

 

На брифинг от Окръжната прокуратура обясниха, че лабораторията е действала от около шест месеца. Предстои да бъде изяснено за къде са били предназначени отглежданите растения. Откритата изсушена листна маса е била 14 килограма.

Спецоперация срещу търговията с дрога около училищата в София

За задържаните от прокуратурата обясниха, че единият от тях е познат на органите на реда. Ще останат в ареста за 24 часа, като ще се установява съпричсността им с дейността на лабораторията.

 

 

Главният прокурор Иван Гешев коментира спецакцията в Twitter. Той съобщава, че това е третата разкрита нарколаборатория в страната за последните няколко дни. Определя операцията като успех за Прокуратурата и МВР. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.