За 7 месеца са проведени хиляди акции срещу разпространението на наркотици

В София от тази сутрин се провежда специализирана полицейска операция по противодействие на разпространението на наркотици в районите около училищата, съобщават от прокуратурата. 

Лаборатория без аналог край София за дрога, предназначена за деца (ВИДЕО+СНИМКИ)

3 101 спецакции по това направление са проведени в страната след разпореждане на главния прокурор Иван Гешев. На 4 март на районните и окръжните прокуратури бе разпоредено извършването на проверки срещу производството, държането и разпространението на дрога. Приоритетно проверките трябва да се извършват в районите на учебните заведения, бе отбелязано още в заповедта.

От началото на март до края на септември са проверени общо 5066 училищни района и прилежащи територии. В хода на специализираните полицейски операции са разкрити 170 нови места за продажба на наркотици. За производство, държане и разпространение са задържани 4140 души. Образувани са 3758 досъдебни производства.

Полицията в Пловдив с нова акция срещу разпространението на дрога сред ученици

При акциите в цялата страна са иззети общо над 674 кг марихуана, над 6000 кг канабис, над 6 кг хероин, над 19 кг амфетамин в различни разфасовки, както и 3 422 бр. таблетки амфетамин, над 7 кг в различни разфасовки и над 100 бр. таблетки метамфетамин, над 14,5 кг и над 1 900 бр. таблетки екстази, над 3 кг нови психотропни вещества (дизайнерска дрога), различни прекурсори за направата на наркотичните вещества и кокаин.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.