Кампанията се казва „Да пазим децата!“

Малко преди началото на новата учебна година директорът на пловдивската полиция Йордан Рогачев обяви, че инициира социално-отговорна кампания „Да пазим децата!“, с която служителите на реда приоритетно се ангажират със сигурността на ученици и възпитаници на учебните заведения, разположени на територията на областта. Част от мерките, свързани с тази сигурност са засилените полицейски акции срещу разпространението на наркотици в училищата и районите около тях.

Лаборатория без аналог край София за дрога, предназначена за деца (ВИДЕО+СНИМКИ)


Днес само няколко часа, след като униформени от Четвърто РУ намериха дрога в 15-годишен ученик и задържаха дилърите, от които момчето я е купило, служители на друго районно управление задържаха с наркотик още един ученик. Униформени от Трето РУ  извършили проверка на 17-годишен възпитаник на пловдивско учебно заведение и  установили, че момчето държи в себе си високо рискови наркотични вещества. При последвали процесуално следствени действия от момчето е иззет канабис с тегло от около 70 грама. В хода на започнатото бързо производство разследващите ще установят и откъде ученикът е придобил дрогата.

Информация: Илиян Велков

Откриха плантация с марихуана във Варненско (ВИДЕО+СНИМКИ)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.