Тя е лицензирана със заповед на министъра на здравеопазването

Болницата в Асеновград вече разполага със сертифицирана лаборатория за извършване на PCR тестове за установяване на коронавирус, съобщава БНР. Тя е лицензирана със заповед на министъра на здравеопазването, като в Националната информационна система официално са регистрирани и първите резултати от направени PCR тестове в нея.

Още един медик изгуби живота си в пандемията от COVID-19

До разкриването й болницата в Асеновград е похарчила около 27 000 лева във външни лаборатории за изследване на персонал и пациенти. 

Кризисният оперативен щаб в Троян реши на днешното си заседание да се въведе задължително измерване на температурата на посетителите на Районното управление на МВР и Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в града, както и в сградата на общинската администрация заради увеличаващите се случаи на заразени с коронавируса.

Всеки четвърти тестван за денонощието е бил положителен

Засилва се и контролът по спазване на противоепидемичните мерки в институциите, училищата, детските градини и търговските обекти.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.