Вторият кръг дискусии беше отменен заради заразяването на Тръмп с COVID-19

Щабът на кандидата на републиканците за изборите и действащ президент на САЩ Доналд Тръмп призова независимата президентска дебатна Комисия да промени набора от теми за предстоящата дискусия на 22 октомври с кандидата на Демократическата партия Джо Байдън. Според представители на предизборната кампания на Тръмп акцент трябва да бъдат външнополитическите въпроси, съобщава БГНЕС.

РАЗГОРЕЩЕНИ ДЕБАТИ: Водещият ще може да изключва микрофоните на Тръмп и Байдън

„Обръщаме се към вас със сериозна загриженост относно обявените теми, които винаги са били обозначавани като „Обсъждане на външната политика“ и са били одобрявани от щаба на двамата кандидати месеци преди дебатите. Темите, обявени от модератора (борба с пандемията на коронавируса, американските семейства, изменението на климата, националната сигурност), са сериозни и достойни за обсъждане, но само няколко от тях са свързани с външната политика. Почти всички те бяха обсъдени по време на първите дебати", се казва в писмо от ръководителя на кабинета на Тръмп - Уилям Степин, до Комисията.

"Предвид дългогодишната традиция и обещаното от Комисията, очаквахме, че външната политика ще стане ключова в дебата на 22 октомври. Призоваваме да преразгледате темите и да върнете тези, които вече са потвърдени", добавя той.

Ранно гласуване за президент във Флорида

Според Степин Байдън отчаяно се опитва да избягва да говори за външната политика, която води като вицепрезидент в администрацията на Барак Обама.

Първият кръг от дебати за настоящата президентска кампания се проведе на 29 септември в Кливланд, Охайо. Вторият кръг беше отменен, след като Тръмп даде положителна проба за COVID-19.

Тръмп: Байдън ще отмени Коледа, ако стане президент

Последният дебат по телевизията преди президентските избори е насрочен за 22 октомври в Нешвил, Тенеси. На Тръмп и Байдън ще бъдат предложени следните теми за дискусия: борбата срещу пандемията на коронавируса, положението на американските семейства, расовите проблеми в САЩ, проблемите с изменението на климата, проблемите в националната сигурност и особеностите на ръководството на страната. Този списък може да бъде допълван в зависимост от актуалните новини.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.