Експерти са измерили сърдечния ритъм на няколко десетки киномани

В навечерието на Хелоуин учени определиха най-страшния филм на ужасите. По време на експеримент експерти от британската компания "Broadband Choices" са измерили сърдечния ритъм на няколко десетки киномани, съобщава списание „Форбс”.

Никол Кидман: Добрите филми са магия

В проучването са участвали 50 души на различна възраст. Като част от него киноманите са прекарали общо около 120 часа, гледайки 50 от най-популярните филми на ужасите. В същото време учените са сравнявали сърдечния ритъм на публиката, отчитайки разликата при гледане на по-спокойни и по-страшни сцени.

Според резултатите от изследването учените са идентифицирали 35 филма, на които публиката е реагирала най-активно. На първо място като най-страшен филм на ужасите е класиран филмът „Sinister” (от 2012 г.) на режисьора Скот Дериксън. По време на гледане на филма пулсът на зрителите е бил средно 86 удара в минута или с 32% по-ускорен, отколкото по време на покой (65 удара в минута). В същото време в един от най-страшните моменти аудиторията е била толкова уплашена, че сърцата им са биели със 131 удара в минута.

Хелоуин е полезен за здравето

Сред петте най-ужасяващи филма са още „Insidious”, „The Conjuring”, „Hereditary” и „Paranormal Activity”. Изследването е проведено в периода 15-30 септември 2020 г.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си