Хорърите стимулират имунната система и допринасят за изгарянето на калории

Празникът Хелоуин се отразява благоприятно върху здравето, пише вестник "Дейли стар". 

Експертите редовно напомнят, че сладките лакомства, съпътстващи честването, не са най-доброто нещо, което може да се случи на нечии зъби или талия. Дори от тях обаче има ползи за здравето, както и от останалите аспекти на празника. 

Кои са най-популярните костюми сред жените за този Хелоуин?

Гледане на страшни филми

Вероятно планирате да гледате някой страшен филм на Хелоуин. Известно ли Ви е, че хорърите стимулират имунната система и допринасят за изгарянето на калории? 

Проучване на специалисти от университета на Ковънтри, Великобритания, установи, че филми като "Голямото тексаско клане" повишават нивата на белите кръвни клетки, които играят роля в борбата срещу инфекциите. 

Друго изследване показва, че гледането на хоръри като "Сиянието" ускорява пулса, което води до изгарянето на до 200 калории. 

Храната

Масово се смята, че лакомствата, които се раздават на Хелоуин, са по-скоро нездравословни. Не липсват обаче проучвания, които оборват това схващане. Шотландски изследователи например са установили, че две блокчета млечен шоколад дневно могат да намалят риска от инфаркт или инсулт. 

Тиквата

Един от символите на Хелоуин е известна с ползите си за здравето. Освен за украса, плодът може да се използва за направата на здравословни супа или пай. 

Не всички хелоуински лакомства са "страшилища" за зъбите или талията. Бонбоните маршмелоу например са с по-ниско съдържание на захар. 
Пуканките, които похапваме, докато гледаме страшни филми, са богати на фибри. 

Напитките

Редица проучвания са показали, че бирата и виното, които можете да поднесе на Хелоуин, имат редица здравословни качества. 

Бирата е отличен източник на полезния за костите елемент бор, както и на силиций, който е важен за доброто здраве на косата и ноктите. Пивото също така повишава нивата на "добрия" холестерол и допринася за понижаване на кръвното налягане. 
Виното, и по-специално червеното, изобилства от антиоксиданти с противосъстаряващи и противоракови свойства. 

Сексът

Празничните забавления често завършват в леглото, а ползите от секса, установени в многобройни проучвания, са всеизвестни.

ОЩЕ НОВИНИ ЗА ХЕЛОУИН:

Как да си направим страшен пуловер за Хелоуин? (ВИДЕО)

Хелоуин за малките в Холивуд (ВИДЕО+СНИМКИ)

Каква е легендата за тиквата на Хелоуин? (ГАЛЕРИЯ)

Полезни съвети: Как да се гримираме сами за Хелоуин?

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.