Коментират д-р Лилия Стефанова, д-р Мирослав Ненков и Ники Кънчев

Няма нищо лошо в това да си признаеш, че си сгрешил. Да си признаеш, че си болен или че си контактувал със заразен с COVID-19. Всички сме хора и няма значение дали си на висш пост в държавата или не. Около това мнение се обединиха участниците в „Пресечна точка”.

„Висшият държавен пост не е само длъжност – министър, президент. Той носи много повече отговорности в чисто личен и човешки план. За съжаление сега се сблъскваме с неразбиране

какво означава да си на висш държавен пост. Много е хубаво наш висш държавник да участва в големи и важни международни събития. Но да затаиш факта, че си контактувал със заразен с китайския вирус, за да осъществиш визита, да участваш в мероприятие или дори за да отидеш на гости – това не е добре. След контакт със заразен всеки носи личната отговорност към здравето на околните, на семейството си и към себе си”, заяви д-р Мирослав Ненков.

„Най-честно е да си кажеш – болен съм или контактувах със заразен. Няма нищо лошо в това. Ти си преди всичко човек”, заяви Ники Кънчев.

„В последно време вирусът се използва като много силно оръжие. Понякога дори и за мен самата е трудно да отсея някои неща. Например дали  интересът на една държава трябва да бъде приоритетен или самото разболяване на даден човек и поставянето му под карантина? Трябва да си зададем въпроса доколко е морална текущата ситуация, пречупена през призмата на индивида и на личността?”, посочи д-р Лилия Стефанова.

Във видеото вижте мненията на тримата гости за ваксините и коя писменост трябва да честваме на 24 май. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.