Преди четири години трупата сключва договор за наем на залата - "Сити Марк Арт Център"

Скандал с театър, заради пандемията. Една от столичните трупи спря представленията заради вируса, а по-късно се стигна и до сблъсък със собствениците на залата.  Актьорът Христо Шопов не играе три от емблематичните си представления, тъй като залата, в която останали декорите му преди пандемията, отказва да му ги върне.

„Аз съм ти създала ореола на романтичен любовник…”

Кога отново публиката ще чуе тези думи не е ясно, тъй като декорът на това и още две представления се оказа заключен в "Сити Марк Арт Център" в София.

„Представленията, които ние играем ... - "Догодина по същото време", "Всяка година по същото време" и "Всичко или нищо" няма как да бъдат осъществени без декор и реквизит”, заяви актьорът Христо Шопов.

Четирима преподаватели от НАТФИЗ с номинации за "Икар" 2020

Преди четири години трупата на Шопов сключва договор за наем на залата - "Сити Марк Арт Център". Заради пандемията представленията са отложени, а публиката се оказва със закупени билети. През юни са насочени нови дати.

„Насрочихме тези дати и от там нататък започна страшната агония, около представленията. В един момент започнаха да изчезват приходи от касата за части от секундата и отчетите, които се изпращаха до моят офис - 7-8 на ден бяха абсолютно различни, с различни суми”, разказва продуцентът Лилия Грънчарова.

Актьорите уведомяват, че прекратяват договора. От „Сити Марк Арт Център” - искат неустойки и отказват да върнат декора, защото не знаели на кого е. От театъра пожелаха да говорят с нас, чрез адвокат.

„Ние никога не знаем точно тази масички или закачалка, точно на коя продукция и на кой автор е. Или чия собственост е”, заяви адвокатът на „Сити Марк Арт Център” Георги Коев.

NOVA: „Вие не твърдите, че са ваши, нали?”

Адвокат Коев: „Аз не знам на кого точно са тези вещи.”

NOVA: Е, как не знаете - нали представлявате “Сити Марк Арт Център?”

Адвокат Коев: “Да, част от декорите са дарени. Има спор на кого са дарени - дали на театъра, дали на представлението.”

Започна театралният сезон, ще се върне ли публиката?

„Според мен става дума за рекет, много ниска топка рекет. Със сигурност ще се стигне до съд, тъй като имам всички необходими документи. Това ще завърши така, както трябва да завърши”, заяви актьорът Христо Шопов.

До тогава обаче актьорите са в практическа невъзможност да играят.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.