Екип на Столичния инспекторат провери 6 клуба в "Студентски град"

В първата петък вечер след новите забрани, въведени от здравния министър, отново имаше опашки пред столичните дискотеки. Навън хората разчитаха на маските, а близостта не ги изплаши.  Вътре от Столичния инспекторат проверяваха дали персоналът е с предпазни средства, има ли дезинфектанти на входовете и колко са хората спрямо площта – не и обаче как са разположени масите. Спазването на дистанцията между клиентите в заведението се контролира от РЗИ. Екип на NOVA провери как протече проверката в дискотеките в "Студентски град". 

Засилени проверки в баровете и дискотеките

"Тази нощ са извършени 6 проверки на нощни клубове в София. Екипите на Столичния инспекторат бяха два. Нарушения в заведенията не бяха констатирани. Проверяват се както търговците, така и посетителите. Срещаме разбиране и от двете страни. Нощните проверки се извършват с полиция", обясни в ефира на "Събуди се" Янислав Чулев от Столичния инспекторат. Той поясни, че глобите за физически лица, нарушили мерките, е 300 лв, а за юридически - 3000. 

Повече гледайте във видеото 

Алибегов: Обсъждаме да се носят маски до масите в клубовете

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.