При нападението беше счупена и видеокамера

В Районна прокуратура – Стара Загора е образувано досъдебно производство за повреждане на чужда движима вещ – видеокамера, собственост на NOVA.

​На 30.10.2020 г. около 16.30ч. е подаден сигнал на тел.112 за скандал и закана за саморазправа с екип на NOVA. Разправията е станала пред автокъща в Стара Загора. На местопроизшествието е изпратен веднага екип на полиция. При пристигането на място органите на реда установили, че там се намират главният редактор на предаването „Съдебен спор“, оператор и шофьор. Служителите обяснили, че са заснемали репортаж, свързан с покупко-продажба на автомобил от автокъщата, след сигнал, подаден от недоволен клиент от сделката, съобщиха от прокуратурата. 

За случая е бил уведомен дежурен прокурор, по чието разпореждане са започнали неотложни следствени действия. Извършен е бил оглед на местопроизшествието, при който са иззети веществени доказателства, изискани са записите от охранителните камери в района на обекта. След това незабавно са извършени разпити на всички установени на място свидетели – очевидци на случилото се.

Видеокамерата е предоставена с протокол за доброволно предаване на разследващия орган. Предстои назначаване на техническа експертиза за устновяване характера и степента на повредата на видеокамерата и оценителна експертиза за установяване на размера на причинената щета.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.