Той е създаден от журналистката Светослава Рудолф

Филм за рода на главния прокурор беше излъчен по телевизия България 24. Той е на журналистката Светослава Рудолф. В него Иван Гешев говори за битките и заветите на Гешеви и разкрива политическите си убеждения. 

“Ръководството на телевизията дойде при мен с идеята да започнем с една много рейтингова фигура. В началото се изненадах, но после започнах да проучвам темата и ми стана страшно интересно. Реших да се абстрахирам от всичко, което се говори за него, за да мога да почувствам историята на фамилията. Исках да видя какъв е Иван Гешев като човек. Поставих си за задача да проследя историята на един революционен род", разказа в ефира на "Неделята на NOVA" Светослава Рудолф. По думите й никой не е поръчвал филма. "Гешев ми прати един единствен смс. В него пишеше "Извинете, моля ви аз да не бъда център, а това да бъде филм за рода"", поясни журналистката.

"Пред мен Гешев сподели думите - “Не бягам, а се бия”. Доколкото разбирам няма намерения да се отказва от пътя, по който е тръгнал. Роднините му обаче се тревожат заради протестите", поясни Светослава Рудолф. Тя допълни, че в семейството му има заразени с коронавирус, но той е добре.

И главният прокурор е под карантина

Пред журналистката Гешев обяснява, че е по-скоро "ляв" човек. "Говорих с известен български политик. От него чух опхределението "християн-социалист". Не знаех че има такава политическа насоченост. Не мога да кажа че съм социалист. По-скоро имам по-социални виждания за живота. Да обобщя накратко - "християн-социалист патриот"", споделя Гешев във филма на Светослава Рудолф.

Македония е болка на Гешеви. Дори по линия на жените, които идват в рода. Майката на главния прокурор е с корени от Лом и Плевенско. Но по ирония нейни роднини също се бият за Македония.

Гешев: Прокуратурата е безкомпромисна срещу посегателствата над възрастни (ВИДЕО)

“Възприемам себе си като българин от Македония, като македонец по мъжка линия. Не правя разлика между двете неща", споделя Гешев.

На въпроса русофоб ли е той отговори следното:  “Не. Завършил съм руска паралелка. С моите приятели слушаме руска музика. Нямам проблем със страната. Докато се делим на хора, които харесват чужда държава, пак ще сме зле. Интересуват ме българските национални интереси. Факт е, че благодарение на Русия сме се освободили", коментира главният прокурор във филма.

Повече гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.