Кандидатът за вицепрезидент на демократите е живяла в Туласендрапурам преди да емигрира в САЩ

Жителите на Туласендрапурам, село в щата Тамил Наду, Южна Индия, следят от близо изхода на изборите за президент в САЩ, пише Би Би Си. Причината – предците на Камала Харис, която кандидатът на демократите Джо Байдън избра за свой вицепрезидент, са живели в населеното място.

Камала Харис прие номинацията на демократите за вицепрезидент (ВИДЕО)

Затова във вторник рано сутринта всички жители на селото се събраха в храма „Дхармасатха”, който самата Камала е посещава на 5-годишна възраст, и отправиха молитви за нейната победа. На входа на молитвения дом е поставено табло, на което вярващите оставят бележки с послания за късмет и победа на кандидата за вицепрезидент.

Джо Байдън и Камала Харис за първи път заедно пред избирателите

Въпреки че семейството на кандидата за вицепрезидент на демократите първо се мести в град Ченай преди да емигрира в САЩ, храмът има огромно духовно значение за нейните предци. В него е божеството, което закриля близките й. Затова и семейството й продължава да изпраща средства за поддръжката  му дори след като се установява в Америка. На стените на молитвения дом дори е изписано името на самата Камала Харис, която е дарила 5000 рупии (67 долара) през 2014 година.

ВСИЧКО ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.