Мечето беше представено пред група дечица и репортери

Първата панда, родена в Република Корея, беше представена пред група дечица и репортери, и получи име - Фу Бао, което означава "щастливо съкровище", предаде Ройтерс.

Близначета панди отпразнуваха първия си рожден ден със специална замразена торта (СНИМКИ)

Макар и малко свенлива, Фу Бао, появила се на бял свят преди три месеца, изглеждаше здрава и щастлива по време на представянето й пред малчуганите, извадили късмета да бъдат първите, които я виждат. Дечицата носеха тематични тениски и маски, гостувайки на пандичката в дома й в увеселителния парк "Евърленд". "Обичаме те, Фу Бао", подвикваха малките гости.

Родителите на пандичката, 7-годишната Ай Бао и 8-годишният Лъ Бао, пристигат в Република Корея от Китай през 2016 г. в рамките на т.нар. "панда дипломация".

Фу Бао тежеше 197 грама и беше дълга 16,5 сантиметра при раждането си. Пандичката расте бързо, вече е с тегло 5,8 килограма и ръст 58,5 сантиметра, и седи самостоятелно, отбелязват от "Евърленд".

Пандата Цзяо Цин отпразнува рождения си ден с торта (ВИДЕО)

Около 50 000 души са взели участие в обществения вот, чрез който е избрано името й Фу Бао. От парка допълват, че малката панда ще дебютира пред публика през следващите седмици, когато проходи и започне да се храни с бамбук. Фу Бао ще бъде изпратена в Китай след три или четири години.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Източник: БТА