ПСЖ е един от малкото клубове в света, който може да си позволи огромната му заплата

Бащата и агент на суперзвездата Лионел Меси - Хорхе Меси вече води преговори с ПСЖ за трансфер на сина му през следващото лято, пише Gong.bg.

Меси кани съотборниците си на летящо бижу за 12 млн. паунда (СНИМКИ)

Аржентинецът искаше да напусне клуба през лятото, но преминаването в Манчестър Сити пропадна, след като „каталунците“, в лицето на вече бившия президент Хосеп Мария Бартомеу, не пожелаха да го пусне като свободен агент.

Тогава той заяви, че Меси може да си тръгне, но за не по-малко от 700 милиона евро, колкото е записаната в договора му клаузата за откупуване. Самият нападател пък не пожела да прати любимия си отбор на съд.

Той обаче може да напусне Барса през юни следващата година без пари, а баща му и агент Хорхе Меси вече води преговори с ПСЖ, като в доклада се посочва, че разговорите вероятно ще започнат през януари.

Луис Суарес с емоционално сбогуване с "Барселона" (ВИДЕО)

ПСЖ е един от малкото клубове в света, който може да си позволи огромната заплата на Меси. Ако аржентинецът се присъедини към френския шампион, то той би станал съотборник със своя приятел Неймар и Килиан Мбапе, като по този начин ще се оформи едно от най-доброто триота в световния футбол.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.