Там са потвърдени общо 16 случая на COVID-19

Дом за стари хора „Венета Ботева“ във Велико Търново се превърна в огнище на коронавирус. Там са потвърдени общо 16 случая на COVID-19 - на 11 потребители и на 6 лица от персонала.

24-годишен мъж с COVID-19 почина в болницата в Горна Оряховица

С предписание на РЗИ – Велико Търново са разпоредени съответни противоепидемични мерки – почистване и четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в сградата на дома; изолиране на потребителите с положителни резултати на отделен етаж и определяне на лица от персонала, които да се грижат само за тях; ограничаване на движението на потребителите в сградата и контактите между тях и др.

За периода 29.10 - 11.11.2020 г. за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 319,1 на 100 хил. души. През последното денонощие на територията на област Велико Търново са регистрирани 144 нови лабораторно потвърдени случаи на COVID-19.

Онлайн обучение за учениците във Велико Търново до края на ноември

До директорите на СУ „Вичо Грънчаров“ в гр. Горна Оряховица и ДГ „Мечо пух“ в с. Беляковец са издадени предписания за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки (почистване и дезинфекция; недопускане на лица от персонала и деца с прояви на остри респираторни болести; преминаване от присъствено обучение към обучение в електронна среда на карантинираните ученици и контактни преподаватели, и други) във връзка с потвърдени случаи на COVID-19, съответно на ученик от начален етап на обучение и на учител в детската градина.

Епидемиологичните проучвания на случаите продължават. Към 00:00 часа на 12.11.2020 г. на територията на област Велико Търново са диагностицирани с COVID-19 общо 1449 лица, от които излекувани са 666 лица, 595 са в домашна изолация, хоспитализирани са 149 лица. Починали са 39 лица.

Разпределението на активните случаи по общини са, както следва:

- Община Велико Търново – 348 лица на домашно лечение и 62 лица хоспитализирани;

- Община Горна Оряховица – 87 лица на домашно лечение и 39 лица хоспитализирани;

- Община Елена – 13 лица на домашно лечение и 5 лица хоспитализирани;

- Община Златарица – 4 лица на домашно лечение, няма хоспитализирани;

- Община Лясковец – 31 лица на домашно лечение и 6 лица хоспитализирани;

- Община Павликени – 24 лица на домашно лечение и 11 лица хоспитализирани;

- Община Полски Тръмбеш – 13 лица на домашно лечение и 4 лица хоспитализирано;

- Община Свищов – 52 лица на домашно лечение и 10 лица хоспитализирани;

- Община Стражица – 22 лица на домашно лечение и 11 лица хоспитализирани;

- Община Сухиндол – 1 лице на домашно лечение и 1 лице хоспитализирано.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.