Нападения са извършени в различни региони на страната

Във Франция продължават нападенията срещу коне и в момента се водят около сто разследвания за такива престъпления, съобщи министърът на селското стопанство Жюлиен Денорманди. Загадъчните убийства на коне се извършват в различни региони на Франция вече повече от половин година. Жертви на убийците стават също понита и магарета.

Убийства и осакатяване на коне във Франция: Сектантски ритуал или зловещо предизвикателство

Както посочва министърът, убийствата на животните са намалели, но не са престанали. Досега властите са получили 400 сигнала за осакатени животни, като не всички са свързани с престъпни деяния. Някои от животните са починали от естествена смърт, но правоохранителните органи водят около 100 дела, съобщи телевизия BFMTV.

Затрудненията пред разследващите са свързани с местопрестъплението, което обикновено е в полето, далече от очите на свидетели или от видеокамери, но те не се отказват. През август стана известно, че френската Федерация по конен спорт е подала граждански иск в съда във връзка с тези престъпления. Почти всички убити коне във Франция са били с отрязано ухо. Сред версиите на разследващите е интернет предизвикателство или участие в ритуал. Не се изключва и вероятността действията на неизвестния извършител или извършители да е плод на психическо отклонение.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.