В страната се водят 153 разследвания, извършени са редица арести

Френски следователи са извършили редица арести от началото на зловеща серия от атаки, довели до осакатяването и убиването на коне тази година, обяви френският вътрешен министър Жералд Дарманен. Той съобщи, че се разследват 153 подобни случая в цяла Франция, съобщава БТА. 

Коне се разхождат свободно по бул. ”Андрей Ляпчев" (ВИДЕО)

Министърът обяви, че в страната ще бъдат въведени нощни патрули от жандармеристи с цел успокояване на собствениците на коне и в опит да бъдат заловени извършителите. Дарманен предупреди стопаните да не търсят сами справедливост.

От 153-те разследвания около 30 касаят убийството на коне по изключително жесток начин. За нападенията са били използвани ножове. В някои случаи животните са били осакатени, като понякога са били изваждани техни органи. Имало кон с обезобразена муцуната ни такъв с източена кръв. Често пъти дясното ухо на животните било отрязано като трофей.

„Пълен абсурд”: Стадо безстопанствени коне тормози жителите на кв. „Дървеница”

Следователите се опитват да установят дали става дума за избиване на животните, наподобяващо някакъв сектантски ритуал, или за зловещо предизвикателство, подето в социалните мрежи. Нито една версия към този етап не се изключва, каза вътрешният министър.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.