Екшън и огнена демонстрация

Екшън във Враца. Вчера мъж запали колата си в центъра на града, на площада пред Общината. Преди това нахлул с автомобила в пешеходната зона в час, в който там се движат много хора. Подготвил се е предварително, носил е туба с бензин, полял е колата и я е запалил. Пострадал е един от полицаите, които са отишли да гасят.

ЕКШЪН ВЪВ ВРАЦА: Мъж заля полицаи с бензин и опита да ги подпали (ВИДЕО)

Една от версиите за огнената демонстрация е отмъщение заради поставена скоба преди това. 

„Това е една изключително неразумна и глупава постъпка. Автомобили се вдигат всеки ден и дори ти да си в правото си, това не е начинът. Според мен този човек трябва да бъде наказан тежко, за да разберат другите, че така не може да се прави“, каза кметът на града Калин Каменов.

Шофьорът и кранистът, които са вдигнали колата на мъжа, също коментираха случая.

„Той беше паркирал на спирката. Закачихме автомобила и той пристигна. Обяснихме му, че можем да отключим колата на място и на половин цена. Той бе изключително груб и реагира остро“, казват те.

„Дори да предположим, че автомобилът му е вдигнат неправомерно, което не е така – не се постъпва по този начин. Всеки е недоволен, когато му сложат скоба или му вдигнат автомобила. Но какво ще стане, ако всеки прави така? Тази постъпка не трябва да бъде толерирана, защото създава тенденция“, добавя кметът Каменов.

Повече по темата гледайте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.