Обратно в клас, но само до петък

От днес, част от големите ученици се върнаха в клас. Но както стана ясно - това може да продължи само до петък. Готови ли са училищата, а и родителите да преминат изцяло на онлайн режим?

Предлагат почти пълна блокада на държавата (ВИДЕО)

Задължителното дистанционно обучение за учениците от прогимназиален и гимназиален етап приключи в някои области, а щабовете решиха да не го удължават. Така на училище от днес вече са и големите деца от Благоевград, Монтана, Перник, Враца и Пазарджик. В Русе се връщат само гимназистите, а децата от 5-ти до 7-ми клас остават вкъщи.

Във Варна и Бургас щабовете решиха онлайн обучението за големите ученици да продължи до края на ноември.

А след като изкараха един ден присъствено, от утре големите деца в Пловдив отново ще си останат по домовете за още две седмици.

40,29% от тестваните за денонощието са с коронавирус„Не е окей, надявам се да разбират каква отговорност е за родителите, които не могат да си вземат отпуск“, казва Иван.

„Харесвам така от вкъщи да уча дистанционно, защото съм си вкъщи и не излизам навън“, казва второкласникът Адриан.

40,29% от тестваните за денонощието са с коронавирус

„От една страна е добре децата да посещават училище, но като виждаме натиска върху болниците и системата. Решението е трудно, но ако трябва да затворят, да затварят. Ще се оправим с децата, надявам се да не е задълго“, смята Кристина.

 

 

„Всеки един от нас има съзнание - нека не се взимат такива общи решения - затваряме това или друго. Всява паника, кара хората да се страхуват. Аз съм за да бъде гъвкаво и всеки родител да решава дали да си пусне детето, но да не се затварят така поголовно. // Това е кошмарно, не съм съгласна“, казва Мария.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.