Дамите започнаха масово да го използват като хидратант

Обилното нанасяне на големи количества вазелин по лицето е най-новият тренд в козметиката, пише в. "Дейли мейл".
Дамите са започнали масово да го използват като хидратант за поддържането на сияеща кожа. Новият тренд, зародил се в Република Корея, беше пропагандиран в платформата Tik tok.
Козметичната тенденция беше кръстена "слъгинг" от английската дума slug и следите, които оставят голите охлюви. На лицето се нанася доста дебел слой от вазелина преди лягане. На другата сутрин дамите се събуждат със сияйно лице, а кожата става гладка и мека.

Джей Ло - секси и гола в реклама на собствена козметика (СНИМКИ+ВИДЕО)

Ефикасността на процедурата се обуславя от факта, че основната съставка на вазелина е петролатумът, смес от минерални масла и твърди парафини. Той е изолиращ компонент и свежда до минимум изпаряването на водата от кожата. Вазелинът също така притежава омекотителни свойства. Той запълва празнините между сухите клетки на кожата и стимулира изработването на собствена липидна преграда, като прави повърхността й по-мека и гладка.

Вазелинът може да намали трансепидермалната загуба на вода с 99 процента. Той трябва да се нанася на добре почистено лице. 

Манго – плодът, който "си играе" с бръчките на жените

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си