Разказ за сблъсъка между религията и свободата на изразяване

За сблъсъка между религията и свободата на изразяване ще стане дума тази вечер веднага след централната емисия новини. В „Темата на NOVA” кореспондентът ни във Франция Петя Желева ще търси отговор на въпроса може ли вярата да оправдае непростим грях и как свободата на изразяване може да коства човешки живот.

„С тази тема се опитваме да дадем отговор на това как една карикатура може да разгневи до ниво, че да отнемеш живот по варварски начин. Как любовта и вярата в една религия могат да  бъдат толкова силни, че да простят греха да убиеш човек”, разказа авторът. 

„Карикатури на смъртта“ в „Темата на NOVA“

Според Петя подобни събития не се случват далеч от нас, защото всички в Европа сме едно семейство и е необходимо да следваме общи ценности.

Търсейки отговорите в „Темата на NOVA” Петя сподели, че е проявила смелост, отивайки в един от кварталите на Ница с предимно мюсюлманско население, където дори полицията е трудно допускана.

Гледайте „Карикатури на смъртта“ в „Темата на NOVA“ тази неделя, 29 ноември, веднага след централната емисия новини.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.