Материалът показа нарушения при къщи за гости

Министърът на туризма Марияна Николова ще сезира РЗИ, Комисията за защита на потребителите и МВР, с които да извършат масови проверки на къщи за гости и хотели за студентския празник. Реакцията идва след репортаж на NOVA, който показа как къщи за гости са готови да приемат над 15 празнуващи, въпреки наложените ограничения. 

„Изразявам своето възмущение и недоумение към някои икономически субекти, които са решили да погазят законите на страната. Никой по никакъв повод не може да си позволява да нарушава тези правила”, заяви Николова в ефира на „Здравей, България”.

 

 

Министърът увери, че ако при проверките бъдат констатирани нарушения, обектите ще бъдат затворени до края на сезона и ще понесат цялата строгост на закона.

„Ще сезирам и министъра на вътрешните работи още днес. Ще бъда безкомпромисна спрямо нарушителите, защото безскрупулното поведение само на един е достатъчно да доведе до трайни поражения върху имиджа на всички хотели”, допълни още министърът на туризма.

Ако при проверките се стигне до заключена врата и недопускане на инспектиращите, ще се търси съдействие от органите на реда.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.