Вижте разказа на Милена Димитрова

Сладкарка от Несебър сътворява невероятни склуптури от захарно тесто. Тя успя да спечели първото място на престижен международен конкурс. Арт сладкарството за 35-годишната Милена Димитрова всъщност е не просто хоби, а начин на живот.

Тя е потомствен сладкар. Екип на NOVA я открива в любимото й ателие, част от семеен цех, в който младата жена прекарва часове в творчество. Милена, която завършва моден дизайн, първоначално борави само с текстил, шев и кройка. От близо 8 години открива истинското си призвание - арт сладкарството. Споделя, че това й носи истинско щастие.

Пътят на един сладкар във времена на изпитания (ВИДЕО)

Тя се отдава на кулинарното изкуство и започва да създава своеобразни фигури и миниатюри от захарно тесто. В малкото ателие, изпълнено със стотици заготовки, безвредни бои и аромат от смес на сметана и ванилия, тя сътворява цели мини светове. Страстта й по арт сладкарството закономерно я отвежда на най-голямото сладкарско изложение.

Още по темата гледайте във видеото.

Репоретер: Елена Танева

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.