Вторият срок ще започва по различно време за всеки клас

Удължават учебната година за учениците от 1 до 6 клас. Това става със заповед на образователния министър Красимир Вълчев.

Децата в първи, втори и трети клас задължително трябва да имат по 1 седмица за проектни и/или творчески дейности и две седмици, в които дните да са неучебни, а да се използват за компенсиращи мерки, занимания по интереси и/или обща подкрепа. 

Затова в заповедта на министъра е записано, че учебната година на децата от 1 до 3 клас трябва да приключи на 23 юни, а за тези от 4 до 11 клас - до 30 юни.

Какви са трудностите за родителите при онлайн обучението на децата

Вторият срок ще започва по ... by Novanews

 

Вторият учебен срок пък ще започне по различно време за различните класове. 

Така, за учениците от 7 до 12 клас той ще започне на 4 февруари 2021 г., а за учениците от 1 до 6 клас - след изтичане на 18-те учебни седмици от първия срок, в зависимост от решението на съответното училище.

Удължават коледната ваканция на учениците

За учениците от 1 до 6 клас Вълчев определя две допълнителни седмици, в които дните да са неучебни, а да се използват за компенсиращи мерки, занимания по интереси и/или обща подкрепа, в т.ч. и от разстояние в електронна среда.

ОБУЧЕНИЕ ПРЕД ИЗПИТАНИЕ: Хиляди ученици са без достъп до онлайн уроците

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.