„Това може да се окаже ключ към връщането ни към нормалността", каза още тя

„Най-добрата новина за тази година е откриването на ваксината срещу COVID-19. Това може да се окаже ключ към връщането ни към нормалността – за бизнеса, а родителите, които чакат децата им да се върнат на училище, както и за онези активни граждани, на които животът им е свързан с пътуване”. Това заяви Гергана Паси - член на УС на Атлантическия клуб в България, директор по европейските въпроси.

Ваксинирането у нас - на пет етапа (ВИДЕО)

„В момента редица държави по света настояват за определени ваксини, за да те допуснат на своя територия. Част от тези изисквания не са, защото в самата държава има разпространена инфекция, а за да може тя да защити своето население от привнесени такива инфекции”, каза още тя.

„Не допускам, че Европа ще постави изискване за ваксина срещу COIVD-19 за пътуване в самата нея, но не изключвам тя да наложи такова изискване за граждани, идващи от трети страни, за да защити собственото си население”, допълни Паси.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.