Колата на Силвия Митева се ударила в камион

Нелеп инцидент. Републиканска шампионка по борба загина при катастрофа. Силвия Митева е шофирала автомобила си, когато се е ударила челно в тир на пътя Стара Загора - Симеоновград.

Силвия Митева от хасковския клуб по борба "Ангел войвода" успява да стане два пъти републикански шампион с клуба, вторият път - миналата година, когато последно е участвала в състезание. Преди това е тренирала в родния си Симеоновград.

Челен удар с ранени затвори пътя София - Варна (ВИДЕО+СНИМКИ)

Треньорите на Силвия я определят като една от най-големите надежди в спорта. Броят на медалите, които е спечелила не може да се определи, защото се е връщала с отличие от всички състезания.

Когато е едва на 9 години Силвия за първи път влиза в залата по борба в Симеоновград. „Забелязах я на улицата, биеше се с две момчета. Поканих я в залата, дойде и оттогава нататък тръгна нагоре”, разказва Росен Бонев - първият треньор на Силвия.

Спомените за победите ще останат завинаги на Стената на славата и в Симеоновград, и в Хасково, където шампионката продължава развитието си. „Тя беше едно слънчево дете, в залата нямаше по-весел човек от нея. Всички я обичаха - и децата, и треньорите. Може би на Господ му трябват ангели около него”, казва Петък Кирев - треньор по борба.

Пътят на Силвия свършва едва на 21 години. Била е сама в колата си. Катастрофата е станала на прав участък от пътя, докато е валял силен дъжд. Ударът с товарния автомобил е бил челен.

Тир с 23 тона товар се преобърна на магистрала „Марица” (СНИМКИ)

„Вчера през целия ден валеше обилно дъжд. Видимостта не е била кой знае колко добра. Тепърва ще бъдат назначени автотехнически експертизи, които ще установят механизма на възникналото ПТП и причината за него”, заяви гл. инспектор Бончо Славов - началник сектор „Пътна полиция” - Стара Загора.

„Борбата загуби един истински спортист, който имаше голямо бъдеще”, каза Росен Бонев - първият треньор на Силвия.

Репортер: Димитър Иванов

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.