Добре е роднините да се събират на открито, съветват още от организацията

Световната здравна организация призова хората в Европа да носят маски по време на семейните събирания за Коледа. От организацията казаха, че може да изглежда странно и ще бъде неловко, но носенето на маски у дома ще помогне за ограничаване на разпространението на коронавируса.

Европейският клон на организацията съветва семейните събирания да се направят на открито, където това е възможно и въпреки лошото време. А на закрито хората да носят предпазни средства.

ЖИВОТ С МАСКА: Как да изберем най-добрата и колко ще ни струва

Предписанието беше издадено в деня, в който Германия въведе по-строги ограничения срещу коронавируса. Бяха затворени училищата и редица търговски обекти. Също от днес влезе в сила по-строгият режим в Лондон. Там опозицията критикува правителството, че не дават ясни разпореждания и внасят объркване сред хората.

„Не трябва да забравяме, че предаването на болестта често е от хора, които нямат симптоми. Един на всеки трима заразени не развива симптоми. Това означава, че трябва да сме изключително предпазливи, когато се събираме за Коледа. Можем да празнуваме, но трябва да бъдем разумни и внимателни", заяви британският премиер Борис Джонсън.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.