Въпреки изолацията, всеки от нас ще потърси начин да пожелае здраве и благоденствие на най-обичаните

Коледа онлайн. Това очаква хората, решили да не гостуват на близките си, за да ги пазят от коронавирус. Въпреки изолацията, всеки от нас ще потърси начин да пожелае здраве и благоденствие на най-обичаните. Най-голямо предизвикателство ще бъде това за нашите баби и дядовци. Как се предава коледният дух по мрежата - разказват Виктория Бояджиева и Румяна Попова.

Как да оцелеете при коледното пазаруване (ГАЛЕРИЯ)

Баба Райна е родена в първата половина на миналия век. Преди 20 години, когато се пенсионирала, напуснала големия град и се настанила в къщата си във врачанско село. Уви, децата и внуците остават в града. Сега те ще посрещнат празниците разделени. Между градове и села, между държави и през континенти дори, днес има жива връзка - чрез интернет.

Преди 5 години решила да се заеме с новите технологии, за да може по-лесно да общува с дъщерите си, които са в два отделни града и тя не може често да им гостува. Така сега борави с всички възможни мрежи за комуникация. Така вижда дъщерите си, внуците и правнуците.

ОКОНЧАТЕЛНО: Строгите мерки остават до 31 януари (ВИДЕО)

„Чувам се с внуците. Те си има техен живот. На нас ни се иска да ни се обаждат всеки ден, но не става съвсем така”, казва Райна Антонова.

Повече по темата гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.