Музикантът изгуби битката с COVID-19

След продължителна битка с COVID-19 и опит да бъде спасен чрез преливане на кръвна плазма, почина вокалистът на група P.I.F. Димо Стоянов. Загубата му потресе стотици творци, фенове и хора, които не са го познавали добре, но на които през годините музикантът е подал ръка.

„Отиде си един от най-ценните ми и верни приятели. Човек, когото, когато съм потърсил за нещо, винаги е бил насреща”, сподели журналистът Ники Кънчев.

„На първо място аз бях негов фен, после приятел и партньор в музиката. Винаги, когато съм могла, съм го подкрепяла”, каза музикалният продуцент Саня Армутлиева.

Почина вокалистът на група P.I.F. Димо Стоянов

„Един прекрасен приятел, страхотен творец. Аз лично съм му фен от малка. Много често се шегувахме, че съм израснала с неговото творчество. Страшно много ще ми липсва музиката му. Предполагам, че и всички фенове се чувстват така”, коментира текстописецът Гери Турийска.

„Преди да поканим Димо да подкрепи каузата, не се познавахме лично. Но той много бързо откликна на нашата покана. Веднага каза: „Да!”. Това е кауза, която си струва, защото е за всички деца в България”, обясни Мария Брестничка от Инициативен комитет „За истинска детска болница”.

„С Димо се знаем още от времената, когато той беше във Варна. Създаде и ръководеше една от най-алтернативните и интересни групи в България. Това беше краят на 90-те години. По-късно се прехвърлиха в София, съответно той беше студент в НАТФИЗ и смениха името но групата на P.I.F. Имаше обяснителна кампания какво беше P.I.F. - Patriots in fashion”, каза още Ники Кънчев.

„Направи едно музикално вълшебство. Завеща ни страхотно творчество”, добави Турийска.

Какво още споделят най-близките на Димо гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.